Givisme og medborgerskab på hjul

Kombinerer mødelokalet og forsamlingshuset på en trailer.

Ud fra erfaringerne fra opbygningen af forsamlingshuset Verner Bryder, der i givismens tegn bliver lånt ud gratis til kulturelle begivenheder og møder i hjertet af Aarhus, opstod idéen om at sprede både erfaring og givisme til andre dele af Aarhus Kommune ved at gøre forsamlingshuset mobilt.

I partnerskab med Realdanias kampagne “Underværker” og Aarhus Kommunes medborgerskabsudvalg blev erfaringerne omsat til “Givisme og Medborgerskab på hjul” og det, som i daglig tale bliver kaldt “Givismevognen”. Vognen fører i sit ydre tankerne tilbage til den industrielle revolution med mekanik-udsmykket facade, mobilkran og detaljer skabt af lokale kunstnere.

Et langt ovenlysvindue sender dagslys indenfor i vognen, hvor væggene er præget af et specialfremstillet printbane-design og et snedkereret computer-chip ståbord, som sender signaler om nutidens computerstyrede hverdag og peger ud i fremtiden.

Givismevognen kan med skydedøre åbnes på hele den ene side og derved bruges som en scene. Kranen kan svinge ud og holde en transparent teltoverdækning, og en indbygget skærm i facaden kan bruges til at informere om tidligere, nuværende og kommende “Givisme-arrangementer”.

Vognen kan lånes via hjemmesiden http://www.givisme.dk

Givismevognen er bygget på 10 uger i partnerskab med Aarhus Tech og en lang række kunstnere samt dele af et frivilligt Givisme-team. Aarhus Kommune og Realdania har støttet tilblivelsen.

Givisme er bygget på en trailer der måler: H: 3,25 m  x B: 2,20 m x L: 4,0 m (med trækstang 5,50 m)