Givisme og medborgerskab på hjul

En mobil skurvogn på hjul, der kombinerer mødelokale og forsamlingshus på en trailer.

Ud fra erfaringerne fra opbygningen af forsamlingshuset Verner Bryder, der i givismens tegn bliver lånt ud gratis til kulturelle begivenheder og møder i hjertet af Aarhus, opstod idéen om at sprede både erfaring og givisme til andre dele af Aarhus Kommune ved at gøre forsamlingshuset mobilt.

I partnerskab med Realdanias kampagne “Underværker” og Aarhus Kommunes medborgerskabsudvalg blev Tiny Office-erfaringerne til “Givisme og Medborgerskab på hjul” –  i daglig tale kaldt “Givisme-vognen” – en skurvogn på hjul, der i sit ydre fører tankerne tilbage til den industrielle revolution med mekanik-udsmykket facade, mobilkran og detaljer skabt af lokale kunstnere.

Et langt ovenlys sender dagslys indenfor i vognen, hvor væggene er præget af et special-fremstillet printbane-design og et snedkereret computer-chip ståbord, som sender signaler om nutidens computerstyrede hverdag og peger ud i fremtiden.

Givismevognen kan, med skydedøre, åbnes på hele den ene side og kan derved bruges som en scene. Kranen kan svinge ud og holde en transparant teltoverdækning, og en indbygget skærm i facaden kan bruges til at informere om tidligere, nuværende og kommende “Givisme-arrangementer”. Kan lånes via hjemmesiden http://www.givisme.dk

“Givisme og medborgerskab på hjul” skurvognen er bygget på 10 uger i partnerskab med Aarhus Tech og en lang række kunstnere samt dele af et frivilligt Givisme-team. Aarhus Kommune og Realdania har støttet tilblivelsen.

Vognen måler: 5,50m x 2,20m x 3,25m i højden.